Meesters in geitenkaas fotograferen
Karditsel is een kaasmakerij met een verhaal op mensenmaat. De kaasmakerij is het resultaat van een fair samenwerkingsverband tussen twee bioboeren en twee kaasmakers. De kaasmakerij is onlosmakelijk verbonden met wat de Limburgse natuur voortbrengt. Met grondstoffen uit een duurzaam landbouwsysteem en met passie voor het kaasambacht creëren de kaasmakers kwaliteitsvolle geitenkazen. Kazen voor mensen die op zoek zijn naar gezonde, eerlijke en smaakvolle voeding. In onderstaande fotoreeks heb ik het productieproces stapsgewijs in beeld gebracht zoals het bijna dagelijks wordt doorlopen. Vanaf het aanvoeren van de melk tot het versnijden van de kaasbestellingen.
De Karditsel familie presenteren op de website
Karditsel is een familie, een warm en fraai gezelschap waar jullie graag mee aan tafel zullen zitten. Want als ze met zijn allen aan tafel zitten, geven ze blijk van goede smaak en groot appetijt. Goed en gezond eten, het liefst uit de buurt, daar zijn ze op verlekkerd. Op het eerste zicht lijken ze niet echt op elkaar, maar als je ze wat beter leert kennen, merk je dat ze uit hetzelfde hout zijn gesneden. Hout dat op natuurlijke wijze met tijd en zorg kon groeien en rijpen.
Het team in beeld brengen
De biologische geitenmelk van 't Goerenhof in Lummen wordt op de boerderij rauwmelks verwerkt tot biologische geitenkaas door meester-kaasmakers Giedo De Snijder en Magda Bauweleers die voordien jarenlang in Kaasmakerij Midgard te Werchter (biologische) geitenkaas produceerden. Het samenwerkingsverband tussen geitenboer Koen en Herkenrodeboer Pieter zorgt voor een optimale symbiose tussen enerzijds het natuurbeheer rond de abdij van Herkenrode én anderzijds biologische landbouw- en veehouderij, gebaseerd op oude en zeldzaam geworden vlees- en melkrassen.

Dit kan je misschien ook interesseren:

Back to Top