Mijn naam is Maarten Deckers en ik ben een vormgever en art director die graag boeken en huisstijlen ontwerpt, gebruikerservaringen verbetert (on- & offline), met letters speelt en kleurrijke composities voor print & web bedenkt. Ik woon en werk in Leuven (België).
Ik bracht mijn jeugd door in Heusden-Zolder. Als ik niet dribbelde met een basketbal, rondhing met skateboard-vrienden of op zoek was naar een stuk kriekentaart, dacht ik waarschijnlijk na over een nieuwe opstelling voor mijn slaapkamer. Meubels verslepen en herschikken, posters vervangen en muren schilderen: het moest elke keer anders. Mijn baggy pants werden gaandeweg smaller maar mijn interesse in composities en kleuren werd breder. 
Na het college, begon ik aan een opleiding marketing in Hasselt. Het werd al snel duidelijk dat ik vooral geïnteresseerd was in het creatieve luik van een campagne. Dus versleepte ik mijn meubels naar Gent en ging ik grafische vormgeving studeren aan de Artevelde hogeschool (toen nog Egon). Daar werd een mm plots een hele afstand, een opdracht belangrijker dan mijn bed en een professionele houding een vereiste. Ik werd een bewonderaar van typografie.
In 2002 startte ik als vormgever bij Clavis Uitgeverij in Hasselt. Hier leerde ik boeken maken en verhalen vormgeven voor diverse doelgroepen. Hoogtepunten waren omslagontwerpen voor young adults, het begin van mijn jarenlange samenwerking met Leo Timmers en mijn ontwerpen voor en ontmoetingen met internationaal bestseller-auteur Anthony Horowitz. Na mijn werkuren volgde ik schilderlessen bij kunstenaar Herman Maes en begon ik in 2007 te freelancen voor nieuwe opdrachtgevers. 
In 2010 verliet ik Clavis en ging ik volledig zelfstandig werken. Bijleren deed ik vervolgens bij olfactory artist Peter De Cupere in zijn atelier Monumentale vormgeving. Lynda.com werd de place to be om mijn kennis over fotografie en Adobe software uit te breiden en voor persoonlijke projecten stond ik geregeld aan de zeefdrukpers van de academie van Hasselt. Sinds 2015 woon en werk ik in een deel van de voormalige Cinema Roxy in Wijgmaal (Leuven) en werd ik samen met enkele buren medeorganisator van huiskamerfestival DoRemy. Gaandeweg is mijn interesse in gebruikerservaringen gegroeid en na mijn jaaropleiding bij Syntra in 2018 mag ik mezelf ook een UX-designer noemen.
In samenwerking met …​​​​​​​
Vormgeven doe ik niet alleen voor mezelf. Ik werk graag samen en kreeg tot nu toe het vertrouwen van deze bedrijven:
Adobe, Google, Davidsfonds, M – Museum Leuven, Leo Timmers, Querido, Stad Genk, Houtekiet, WPG, Lannoo, DoRemy Huiskamerfestival, Manteau, Cera Holding, BNP Paribas Fortis, RCA Hasselt, Make Lemonade, Kaasmakerij Karditsel, Catering Van Eyck, Groep Van Eyck, Meeza, Cargo m! - Brussels Airport, Quaker Breakfast Club, Mediahuis/Concentra, Meester Affineurs, Villa Verbeelding, IfTech, Bethanië, Kitchen Cabinet, Carrara, Acco, ASP, VUBPress, Traject, Mycelium, Trivan, Novorentals, …
Interesse om samen te werken?
Mama, kijk!
Publicaties / Interviews
• Culture Club Magazine (Canvas) kwam mij interviewen over The Art of Making a Book Cover 
• Mijn huisstijl werd opgenomen in het boek Logo Decode: From Logo Design to Branding (Sandu Publishing) 
• Mijn Hexagon Animals werden opgenomen in het boek Animal Graphics (Sandu Publishing) 
AdobeLive
In mei 2017 was ik te gast op AdobeLive, een 3-daags event over Graphic Design, live te volgen op Youtube en Béhance vanuit het Adobe hoofdkwartier in Parijs. Iedere dag ontwierp ik iets nieuw, tijdens een twee uur durende live-uitzending:
• Dag 1: een logo en posters voor Cinema Roxy – Bekijk deze uitzending 
• Dag 2: een logo en verpakking voor Baron Macaron – Bekijk deze uitzending
• Dag 3: een omslag ontwerp voor Rafelen – Bekijk deze uitzending 
Erkenning
• Ons huiskamerfestival DoRemy werd genomineerd voor de Matexi-Award 2018 en werd nipt tweede voor de prijs voor het meest verbindende particuliere buurtinitiatief 
• Het Google Pixel-team selecteerde in 2018 een van mijn bloemenfoto's om af te drukken op hoesjes (Live Cases) voor de Google Pixel smartphone, te koop in de Google Store. 
• Mijn bloesemfoto belandde op de Unsplash Best of 2017 lijst in de categorie Top Most downloaded photos of 2017. Alle foto’s op mijn Unsplash-profiel werden intussen al bijna 30 miljoen keer bekeken en meer dan 200.000 keer gedownload 
Wijn in België behaalde de tweede plaats op de 2017 Gourmand World Cookbook Awards (China) in de categorie European Wine
• Mijn portfolio werd door Adobe tweemaal verkozen tot Adobe Portfolio of the Month, in oktober 2016 en augustus 2014 
Creative Fairplay
I support Creative Fair Play
Back to Top